Het idee van een haartransplantatie is mooi: je haalt wat haarzakjes aan de achterkant van je hoofd weg. Die heb je toch niet per se nodig, en vervolgens breng je ze in op de plek waar je kaal bent geworden. Alleen is dit niet goedkoop, het is best pijnlijk en het brengt ook bepaalde gevaren met zich mee.
Waar het misschien als een permanente oplossing klinkt, is dat vaak misleidend. Bij een terugtrekkende haargrens, bijvoorbeeld, zal je meerdere malen moeten transplanteren omdat je haargrens verder terug blijft trekken. En aangezien het je eigen haarzakjes zijn, hou je er op een bepaald moment sowieso niet genoeg over om je hoofd goed te bedekken. Daarnaast hou je aan haartransplantaties littekens in de vorm van (goed zichtbare) puntjes over.

Het haarsysteem ContactSkin is goedkoper dan haartransplantaties. Je kan er ook op ieder moment mee stoppen. Het is volledig pijnvrij en je houdt er geen littekens aan over.